قیمت دلار چند؟ قیمت دلار در صرافی ملی ایران روز گذشته چقدر بود؟ راه کنترل قیمت دلار چیست؟ قیمت دلار پس از افزایش مجدد کاهش یافت. آیا روند کاهشی قیمت دلار ادامه خواهد داشت؟.
به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس نرخ صرافی ملی ایران امروز (۵ تیر ۱۴۰۱) هر دلار آمریکا به مبلغ ۲۷ هزار و ۷۱۷ تومان و هر اسکناس یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۶۴۴ تومان به فروش میرسد.
نام ارز | قیمت (تومان) |
دلارآمریکا | 27.717 |
یورو |
28.644 |
پوند انگلیس | 33.797 |
لیر ترکیه | 1.630 |
یوان چین | 4.116 |
دینار عراق | 18 |
روبل روسیه | 507 |
قیمت دلار در صرافی ملی امروز ۱۴۰۱.۰۴.۰۴ بدون هیچ تغییری، 27,708 تومان اعلام شده است.
به گزارش تجارتنیوز، قیمت دلار در صرافی ملی امروز شنبه ۴ تیر با 1 تومان افزایش، 27,708 تومان معامله شد. در طی معاملات امروز، 0 تومان بیشترین قیمت و 0 تومان کمترین قیمت ثبت شده برای دلار است.
همچنین، بانک مرکزی قیمت دلار رسمی را ۴,۲۰۰ تومان اعلام کرده است.
پس از از ماهها، انتظار برای از سرگیری مذاکرات هستهای به پایان رسیده است و احتمال کاهش قیمت دلار وجود دارد.
به گزارش تجارتنیوز، به نظر میرسد معاملهگران بازار ارز تهران در شرایط کنونی به دو دسته تقسیم شدهاند. عدهای از معاملهگران به دنبال برجسته کردن اظهارات جوزپ بورل و احیای برجام هستند. این دسته از معاملهگران معتقدند بالاخره بعد از ماهها انتظار برای از سرگیری مذاکرات هستهای به پایان رسیده و احتمال کاهش قیمت دلار وجود دارد.
در این میان برخی از معاملهگران می گفتند مسائل حساس هنوز حل نشده است. به عقیده این دسته از بازیگران ارزی آنچه باید حل و فصل شود، مسائل «مربوط به اجرا، ضمانتها، وضعیت سپاه پاسداران» است.
این دسته از معاملهگران میگفتند بورل گفته است: درمورد زمان توافق نهایی نمیتوانم تاریخ دقیقی را به شما بگویم. همچنین نمیدانم که آیا ایران و آمریکا قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر.
ابراهیم رئیسی هم دیشب در گفتگوی تلویزیونی خود درباره احیای برجام و سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گفت: ما ازمواضع خود عقبنشینی نمیکنیم بنابراین این دسته از معاملهگران معتقدند که نباید بیگدار به آب زد و احتیاط بیشتری به خرج میدهند.
برخی از فعالان بازار به نرخ تورم خرداد ماه اشاره میکردند. به باور آنها دلار همچنان پتانسیل رشد را دارد. از نظر این گروه بازارساز با عرضه زیاد ارز موجب شده است که دلار پشت مقاومت بزرگ باقی بماند.
اقتصاد نیوز : سیاست های جدید ارزی و تزریق عرضه به بازار همچنان در بازار ارز تهران به عنوان سرعت گیر قیمت دلار عمل میکند.
معامله گران در کنار سیاست های تسهیلگرایانه در زمینه معاملات ارزی توسط نهاد بازارساز به کاهش قیمت دلار در بازارهای مرزی اشاره میکردند. در هرات قیمت دلار به علت محدودیت های ایجاد شده توسط طالبان در حال عقب نشینی است و یکی از دلایل نزول دلار تهران هم می تواند همین عامل باشد.
فعالان بازار ارز با اشاره رشد نرخ تورم در سال جاری معتقدند که تصمیمات ارزی جدید در شرایط فعلی تنها به عنوان یک مُسکِن عمل خواهد کرد و در بلند مدت دوباره احتمال رشد دلار وجود دارد.
شرط مهار قیمت دلار چیست؟
استاد دانشگاه امام صادق معتقد است خطر ارزپاشی برای مهار قیمت ارز در بازار از سوی دولت سیزدهم وجود دارد.
به گزارش اقتصادنیوز، کامران ندری، کارشناس اقتصادی درباره دلایل رشد بهای ارز در کشور طی روزهای اخیر تأکید کرد: هر چند در ادبیات عمومی از این وضعیت به وضعیتی که در آن بهای ارز افزایش یافته یاد میشود اما در حقیقت باید گفت این شرایط محصول کاهش ارزش پول ملی در کشور است.
وی در ادامه گفت: حتی دولت روحانی نیز از ورود به ارزپاشی برای مهار قیمت ارز پرهیز کرد اما قیمت امروز نشانههایی از این تصمیم در سیاستگذاران پولی است.
با عبور بهای دلار از کانال سی هزار تومان، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده «از همه ظرفیتهای بانک مرکزی برای برقراری آرامش در بازار ارز» استفاده میشود اما ندری معتقد است ارزپاشی یکی از سیاستهای خطرناکی میباشد که ممکن است در دستورکار قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه سه عامل مهم زمینه را برای رشد بهای ارز مهیا کرده است، ادامه داد: ازیکسو بسترهای موجود در خدمت تضعیف پول ملی است. ازسویدیگر تورم ریالی اقتصاد بالاست و درعینحال اخبار منفی پرشمار در حوزه اقتصاد دست به دست هم دادهاند تا رکوردهای جدید قیمتی در بازار ارز به ثبت برسد.
ندری در جواب این پرسش که با توجه به شرایط کنونی اقتصادی، این رشد قیمت قابل مهار است یا خیر؟ گفت: شاید در کوتاهمدت تزریق ارز به بازار بتواند در مهار قیمت مؤثر باشد اما اگر توجهی به عوامل بنیادین میانمدت و بلندمدت صورت نگیرد، روند افزیشی دوباره از سر گرفته خواهد شد.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: بازار ارز نیازمند سیاستهای کوتاهمدت و بلندمدت است؛ اما دولتها همواره توجه خود را به سیاست کوتاهمدت نظیر تزریق ارز به بازار معطوف میکنند.
وی گفت: وقتی دیگر عوامل مدّنظر قرار نگیرند و بهبودی حاصل نشود، حتی مهار قیمت دلار و سایر ارزها در کوتاهمدت به ضد خود تبدیل میشوند و در عمل به دلیل فشردگی بهای ارز و بالا ماندن تورم ریالی شاهد خروج سرمایه از کشور هستیم؛ اتفاقی که بارها و بارها در ایران افتاده است.
وی مهار تورم را یکی از مهمترین اولویتهای دولت سیزدهم دانست و تأکید کرد: رشد بهای ارز نتیجه عدم مهار تورم است و این دو به عنوان عوامل محرک یکدیگر عمل میکنند؛ این بدانمعناست که با بالا رفتن قیمت ارز، دور جدیدی از رشد تورم در اقتصاد ایران آغاز میشود.
ندری گفت: هرچند دولت از افزایش قابلتوجه درآمدهای نفتی سخن میگوید اما روشن نیست چه میزان ارز در اختیار دارد و تا چه زمانی میتواند برای مهار قیمت دست به تزریق ارز بزند.
وی با تأکید بر اینکه تزریق ارز به بازار و آغاز عملیات موسوم به ارزپاشی خود اقدام خطرناکی است که حتی دولت روحانی نیز از ورود بدان ابا داشت، گفت: بهتر است به جای ارزپاشی، دولت شرایط را در حوزه بینالمللی مدیریت کرده و انتظارات تورمی را کاهش دهد.
ندری در توضیح این مطلب افزود: حتی اگر وضعیت ارزی دولت سیزدهم بهبود یافته باشد باز هم ارزپاشی در درازمدت ممکن نیست و پس از مدتی منابع کشور روبهپایان میرود. بهاینترتیب بهتر است دولت گزینههایی بنیادین و اصلاحگرانه را برای مهار بازار ارز در دستورکار قرار دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که ممنوعیت معاملات فردایی و آتی میتواند زمینه را برای مهار قیمت مهیا کند یا خیر؟ گفت: در سایر کشورها این نوع معاملات به نام «معاملات آت» در سررسیدهای مختلف میتواند انجام شود. در بازار سرمایه هم چنین معاملاتی انجام میشود اما باید توجه داشت به جای ممانعت از انجام آن باید اینگونه معاملات را ساماندهی کرد.
ندری گفت: بالاخره در برخی شرایط خاص و اضطراری ممکن است بازاری را تعطیل کنند که اقدامی کاملاً طبیعی است اما بیتردید با بگیر و ببند نمیتوانند مانع رشد قیمت ارز شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: